Alt om kørekort til bil, båd, lastbil etc.

Lastbilkørekort

Lastbilkørekort er det man kalder kørekort i kategori C. Har man kategori C på sit kørekort må man køre en lastbil = lastbilkørekort. Dog kræver det yderligere kategorier på lastbilkørekortet hvis man fx skal køre med en trailer bag lastbilen.

Det kræver også yderligere kategorier/påtegninger på kørekortet hvis man fx skal køre lastbil som er lastet med farligt gods som fx benzin eller kemikalier.

Lastbilkørekort i Danmark
For at få et lastbilkørekort i Danmark skal man henvende et AMU center, da det er dem der udbyder undervisning til kørsel af lastbil – der er flere uddannelsesteder der tilbyder kørekort til fx lastbil, taxa eller andre erhversrettet køreuddannelse. På disse uddannelser får man også uddannelse i hvordan man gebærder sig som en god chauffør og hvordan man i det hele taget tackler det at være chauffør.
Typisk vil man tage et lastbilkørekort fordi man vil arbejde inde for transportbranchen og derfor er det en god ide at få mere uddannelse end blot det at kunne køre lastbilen. Der er mange ting ud over det at få et lastbilkørekort. Er man langturschauffør skal man kunne en masse regler samt vide hvordan man tackler situationer på de europæiske landeveje. Kører man i Danmark har man oftest meget kontakt med kunderne og derfor er det godt at være rustet til at møde dem og være serviceminded.
Det er hårdt at være lastbilschauffør og det kræver udholdenhed, fokus og koncentration. Når man tager lastbilkørekort finder man også ud af at det er hårdt at manøvrerer en stor bil og ikke mindst hvis man også skal køre med trailer på lastbilen.

Lasbilkørekort på AMU
For at få kørekort til lastbil skal man kontakte et AMU center hvor de kan vejlede i hvordan man kommer videre med sin uddannelse som lastbilchauffør. Dette gælder faktisk for alle kørekort i kategori C, D og E.
Se de forskellige kategorier af kørekort her >>